Tai Chi

Taijiquan er en ” indre ” kinesisk kampkunst med hovedvægten lagt på afspænding, centrering og eftergivenhed både i selvforsvar og dagligdagen. Taijiquan træning udvikler indre styrke og harmoni via forbedret koordination og afspænding af sindet ( bevidstheden) og kroppen. I sin ydre form er taiji en bevægelseskunst for helse og selvforsvar. På det indre plan er det sammenligneligt med Raja Yoga, visse meditationsformer samt det at arbejde med indre energi.(qigong).

 

Forbindelsen mellem sind og krop er fundamental. Når folk spørger hvad taiji er hører man ofte spørgsmål som, ” er det ikke noget med sådan nogle langsomme bevægelser, meditation, bedre balance, helseøvelser, noget gamle mennesker laver, en gammel kampkunst e.l.? ” Hver ting er for så vidt rigtigt. Taiji udføres for en stor part af tiden langsomt. ” Formen ” som er basistræningen i taiji udføres langsomt.

 

 

Superinspirerende og seriøst. Fantastisk godt mix af øvelser, teori og eget arbejde krydret med input fra Torbens spændende og vidtspændende erfaring – for eksempel Østens mere ydmyge tilgang til det at lære kontra vores mere forkælede, hurtige, væren-oppe-i-hovedet.
Lars Schäfer

 

Tilstanden man kommer i under udførelsen af taiji er på en del punkter sammenlignelig med god meditation, d.v.s. man er i en tilstand af vågen opmærksomhed i en afspændt krop. Man udvikler klart sin balance- og koordinationsevne ved at udøve taiji. Taiji har en markant gunstig indvirkning på helbredet, bl.a. via sin positive påvirkning af nervesystemet, åndedrættet, styrkelsen af muskler, knogler og led, den blide massage de indre organer får under træningen, etc. Man ser ofte ældre mennesker udføre taiji i østen, og det er aldrig for sent at starte på taiji. Men mange af de ældre man ser har trænet siden de var meget unge og har altså 30 – 50 års erfaring !

 

Taijiquan er et gammelt selvforsvarssystem og et af de allerbedste og sværeste at mestre. Alle de helsemæssige aspekter af taiji, er opmærksomheden først blevet rettet mod inden for de sidste 100 år. I dag fremstår taiji for mange som en pendant til den stressede tilværelse og zapperkultur vi lever i. Et åndehul med mulighed for fordybelse.

 

Artikel om taiji:
taiji