Om Torben

Jeg har hele mit liv beskæftiget mig med træning. Fra hård fysisk konkurrencesport, herunder vægttræning, bodybuilding, karate, fodbold, m.m. – til de mere “bløde” discipliner som Tai Chi (Taiji), Qigong og meditation.

 

Jeg har altid forfulgt mine egne drømme, hvilket har betydet, at jeg har boet en del af mit liv i USA og Østen, alt efter hvor mine forskellige lærere og mentorer har været bosiddende. Jeg er stor tilhænger af, at teoretisk viden og praktisk erfaring går hånd i hånd og jeg udsætter aldrig mine klienter for noget jeg ikke selv har prøvet på egen krop!

 

Jeg afholder løbende motiverende foredrag, workshops og kurser indenfor emner som sundhed, fysisk træning, mental træning, coaching, kost, åndedrættet, skulderbæltet, kropsholdningen, m.m.

 

Jeg har undervist på adskillige uddannelsesinstitutioner samt private firmaer i Taiji, Qigong, meditation, anatomi, bevægelsesanalyse, forebyggelse og behandling af problemer i bevægeapparatet, livsstilsoptimering samt fungerer som motivator, coach og træner.

 

Jeg har skrevet flere bøger og har fungeret som fagkonsulent på adskillige andre om fysisk træning, coaching, ernæring, mental træning samt kinesisk medicin. Fra mit eget forfatterskab kan bl.a. nævnes:

Tai Chi Chuan (2003)

Qi Gong – en tilstand af vågen opmærksomhed (2008)

Hans og bjerget (2009)

Overfladeanatomi – et funktionelt billedatlas (2011)

Mænd, motion og myter (2012)

Tai Chi, Qi Gong og standing meditation (2015)

Kvinder – fit, feminine og fantastiske (2016)

Practical Surface Anatomy (2020)

Tai Chi, Qigong og Standing Meditation (2020)

Tai Chi og Qi Gong

Tai Chi (Taiji) og Qigong er gamle kinesiske helse- og selvforsvarssystemer.
Taiji træning udvikler indre styrke og harmoni via forbedret koordination og afspænding af sindet og kroppen. I sin ydre form er Taiji en bevægelseskunst for helse og selvforsvar. På det indre plan er det sammenligneligt med Raja Yoga, visse meditationsformer samt det at arbejde med indre energi. (Qigong).

På mine workshops får du mulighed for at opleve hvad Taiji og Qigong egentlig er – fri for mysticisme o.l.

 

Der undervises i de grundlæggende principper, hvor du bl.a. lærer at få kroppen til at fungere som en helhed, fra føddernes kontakt til underlaget op gennem en afspændt krop helt ud til fingerspidserne. Du vil lære hvad det vil sige at bruge kroppen “effortlessly” – ubesværet.

 

Jeg har haft mange lærere over de sidste 30 år og har haft den store glæde at kunne lære fra dem på en “hands on” basis – dvs. én til én, hvilket efter min mening er den eneste måde at lære Taii på et dybere plan, og et must hvis der er ambitioner om at blive underviser.

 

Jeg har rejst til bl.a. Singapore, Hong Kong, Taiwan, Malaysia, USA, New Zealand, Taiwan, og Canada for at besøge dygtige lærere såsom Peter Ralston, Master Feng Zhigiang, Master Yek Sing Ong, Master Sam Tam, Master Wu, Master Shen Shen Yuan, Master Jeng, Master Shu, Master William Chen, Master James Lau King, Master Huai Hsing Wang og mange flere.

 

Min Taiji erfaring (lineage) kommer primært fra 3 traditioner: I Chen traditionen var min hovedlærer fra 1994-1999 Master He Gong De. I Huang Xiangxian traditionen (Yangstil) lærte jeg fra 1998-2007 fra Master Yek Sing Ong og Wee Kee Jin. Siden 2005 og frem, har jeg været privatelev af Master Sam Tam, og er som hans mest øvede elev i Europa, blevet opfordret til at undervise og sprede hans system.

 

Jeg underviser på faste hold, afholder workshops i ind- og udland og kan bookes til privat timer.

 

Har du ikke mulighed for at modtage undervisningen direkte, har jeg udviklet den meget populære online undervisnings platform, hvor du kan lære Taiji og Qigong hvor enten du befinder dig i verden: exploringtaiji.com

 

Du kan blandt andet lære:
– Erlû (Chen Taijiform)
– Pau Chui (Chen hurtig Taijiformform)
– Zheng Manqings Shortform
– Huang Xiangxians Refined form
– Sam Tams Taijiform
– Sam Tams Sværdform
– Sam Tams Vifteform
– Sam Tams Sabelform
– Sam Tams stokform
– Huang Xiangxians 5 løsneøvelser
– Neigong øvelser
– 5 animals Qigong
– Hunyuan Qigong
– Baduanjin Qigong
– 5 – element Qigong
– Emei Qigong
– Standing meditation
– Tui Shou (pushhands)
– og meget mere …

Fitness, coaching og træning

Min primære beskæftigelse er coaching, rådgivning og vejledning af personer, der har et ønske om at skabe noget forandring i deres liv, hvor træning og livsstils omlæggelse er en del heraf. Jeg arbejder både med mennesker der har store drømme og store mål – og med mennesker der har lidt mere afdæmpede behov.
De senere år er ikke mindst ældre gruppen blevet en betragtelig del af mit klientel. Det handler ikke udelukkende om hvor længe vi lever – men mindst ligeså vigtigt, at fremme og bibeholde liv i de år vi er her, så vi “kan dø unge i en høj alder”.

 

Jeg kan blandt andet understøtte og fremme:

 • Muskel- og styrkeopbygning
 • Fedttab
 • En lang bedre og mere hensigtsmæssig kost
 • Bedre kropsholdning
 • Større styrke og udholdenhed
 • Genoptræning
 • Bedre balance – fysisk som mentalt
 • Forbedret helbredstilstand
 • Reducering og/eller eliminering af smerter og ubehag
 • Mere energi
 • Mindre stress
 • Større livsglæde
 • Bedre søvn
 • Øget evne til at holde fokus

 

Et typisk individuelt forløb består af en indledende samtale – en screening – hvor det klarlægges om det ønskede mål overhovedet er realistisk. Forventninger og indsats afstemmes og der indgås en “kontrakt” mellem klienten og mig, om hvilken indsats der forventes fra hver part.

 

Jeg arbejder altid efter princippet “walk the talk”, – hvilket vil sige, at jeg aldrig sætter mine klienter på en diæt, et træningsprogram, e.l., som jeg ikke selv har prøvet. Ét er at vide hvad der skal gøres – noget andet at have mærket på egen krop og sind hvad det vil sige at gå igennem et forløb. Teori og praktisk erfaring går hånd i hånd.

 

Jeg arbejder med alt fra professionelle idrætsudøvere til helt almindelige mennesker, der blot ønsker at tabe et par kilo eller at leve sundere og med mere livsglæde. De senere år, er som nævnt særligt ældre gruppen blevet et fokusområde. Coaching foregår som udgangspunkt hos mig, hvor eventuel træning foregår i enten Charlottehaven eller i Rygklinik Gladsaxe.

Behandling

Jeg er bl.a. uddannet i Traditionel Kinesisk Medicin (akupunktur, refleksologi, tuinamassage, qigong, m.m.), er Psykomotorisk terapeut og uddannet i psykoterapi og kommunikation. Jeg er specialist i anatomi og bevægelsesanalyse og har studeret medicin, idræt og ernæring på universitetet.

I relation til livsstilsomlæggelser vil fokus på kost og motion altid indgå.

 “Bevæg dig – bevar dig”

 “Let food be thy medicine”

 

I mange år havde jeg egen klinik med speciale i behandling af idrætsskader og problemer i bevægeapparatet, og i dag tager jeg mine behandlingsklienter i Rygklinik Gladsaxe.