Standing meditation

Standing meditation er en fast del af alle indre selvforsvarssystemer, ligesom principperne bag standing indgår som en del af alle Qigong-set, uanset om du ligger, sidder eller står. Det er samtidig en af de mest enkle Qigong-øvelser at lære, og den er meget kraftfuld og har en dyb indvirkning på krop og sind.

 

Standing er på én gang fundamentet for alt andet – og samtidig også kronen på værket. Standing er vores powerhouse.

 

Standing meditation aktiverer dine selvhelende kræfter og benyttes til at integrere hele kroppen frem for at lade den fungere segmentvis. Dvs. at fra fod til hånd og omvendt er der en ubrudt linje, der gør, at hele kroppen kan fungere som en samlet kraft, hvilket gør den enormt stærk. Det er en forudsætning for at få noget ud af at stande, at du er i stand til at slippe og afspænde i kroppen. Ellers vil det kun opbygge spændinger, hvilket er det stik modsatte af, hvad der ønskes.

 

Selvom standing er en stationær øvelse, er den bestemt ikke fastlåst eller frossen som en statue. Tværtimod, handler det om at sætte kroppen fri, sådan at de indre bevægelser fra blod, lymfe og energiflow bliver kraftigere. Husk, at “i stilhed er der bevægelse, og i bevægelse er der stilhed”. Den integration af kroppen, og af kroppen og sindet, som finder sted og opnås via standing, tages senere med over i bevægelse.

Artikel standing meditation

 

Super god undervisning som gav den grundlæggende viden om hvad der sker i kroppen i forbindelse med meditation. Fik igennem øvelserne en god fornemmelse af hvor der skal sættes ind så det gør en forskel. Det skal helt klart implementeres i min hverdag.
Jytte M. Hansen