Qi Gong – en tilstand af vågen opmærksomhed

I den vestlige verden er der specielt i disse år megen fokus på stress og dets følgevirkninger. Forskningen har klarlagt og fokuseret på hvad der finder sted i kroppen og sindet når vi er under pres og stress. Derimod har interessen for at undersøge og klarlægge hvad der sker i kroppen når den er i hvile, ro og balance fyldt meget lidt.

 

I fjernøstlige kulturer har der derimod været tradition for at netop discipliner som styrker modpolen til stress – ro, hvile og regeneration har været dyrket i årtusinder. Meditation, yoga, Tai Chi, – og Qigong er eksempler på det.

 

Denne bog handler om Qigong. Den er tænkt som en brugbar, let anvendelig indføring i Qigong med hovedvægten lagt på det praktiske – altså udførelsen og udøvelsen af Qigong. Hvor det normalt kan være vanskeligt at lære kropslige systemer ud fra en bog (Taiji, dans, gymnastik o.l.) er de øvelser der bliver præsenteret i denne bog så lette at gå til, at enhver med lyst til, nysgerrighed, samt en smule tålmodighed vil kunne udføre øvelserne.

 

Der kræves ingen specielle forudsætninger, man behøver ikke være kineser, interesseret i mystik, filosofi, new age tilhænger, atletisk, ung, e.l. for at udøve eller lære Qigong. Qigong bliver i bogen præsenteret som det det er:

 

En af verdens mest enkle metoder til at opbygge din indre energi, styrke dit immunforsvar, skærpe din opmærksomhed samt virke som et effektivt værn mod dagligdagens stress.

 

Der medfølger en dvd med øvelserne fra bogen.

 

Køb bogen her: 
https://www.rygklinikgladsaxe.dk/Webshop.html#!/products/qi-gong-en-tilstand-af-v%C3%A5gen-opm%C3%A6rksom