Nyhedsbrev august/september 2016nyhedsbrev september 2016

Her hvor sommeren går på hæld, er det tid til mit blot andet nyhedsbrev fra fitnesssiden.
På min Tai Chi, Qi Gong og meditative praksis side, har jeg i mange  år skrevet flittigt hver måned – det vil nu også blive en realitet på denne side.
De månedlige nyhedsbreve vil primært omhandle hvad der rør sig lige nu – kurser, workshop, behandlinger, m.m. og aktuelle tilbud til de mennesker som modtager det.
Dette nyhedsbrev vil bl.a. omhandle personlig træning og et særligt september tilbud, bootcamp for mænd og bootcamp for seniorer,  mit nye samarbejde med Rygklinik Gladsaxe v. Huong Le, de kommende workshops, lidt om kommende Taiji – instruktør uddannelse med opstart primo 2017, online-undervisning i både Taiji og Qi Gong, m.m.

Personlig træning:
Jeg havde et vanvittigt travlt forår, hvor kalenderen var fuldt booked i forhold til Personlig Træning. Nu er der plads i kalenderen igen, og jeg vil gerne give et særligt tilbud. Ved køb og booking af træning i september, giver jeg minus 20 % på mine almindelige priser. Det gælder også forløb, som jo på bundlinjen er det der skal til, hvis der skal forandring til. Det er helt fint at booke enkelt sessions, hvis der er behov for ny inspiration, skal justeres lidt i eksisterende træningsprogram, reguleres i kost, e.l. Men det der virkelig rykker er forløb.
Da jeg ved af erfaring, at min kalender meget hurtigt fyldes op, så hold dig endelig ikke tilbage med at henvende dig, hvis du har brug for støtte og sparring til at realisere dine drømme.

Bootcamp for mænd, bootcamp for seniorer:
Jeg har efterhånden nogle gange afholdt bootcamp for mænd. Og det gør jeg endnu engang i 2017. Et intensivt 12 – ugers forløb, med opstart i februar.
Da jeg ønsker et lille hold (max. 8 deltagere), så der kan være fokus på alle og deres behov, så lav gerne allerede nu, en prebooking.
For første gang vil jeg afholde en bootcamp for seniorer. Der er nu på verdensplan 650 millioner der er over 60 år. I 2040, skønner man der vil være 2 milliarder!  Ældre har særlige behov – både i deres træning og i forhold til kost. Det vil jeg holde fokus på, i denne bootcamp.
Bootcampen vil forløbe fra januar og 8 uger frem. Også her – kender du nogen eller ønsker selv at deltage, så giv en tilbagemelding. Alderskriteriet vil umiddelbart blive 50 +.

Samarbejde med Huong Le – Rygklinik Gladsaxe:
nyhedsbrev september 2016, Huong.
Som de fleste af jer ved, arbejdede jeg i mange år fuld tid med behandling, særligt med fokus på problemer i bevægeapparatet. Jeg har i de senere år – for at skabe plads til skriverier, privatklienter i trænings- og coachingforløb samt det stigende antal inden- og udenlandske elever der kommer til private sessioner i Tai Chi og Qi Gong, nedtonet mine behandlinger kraftigt, og kun behandlet “gamle” klienter.
Med overvejende sandsynlighed, vil jeg fra 2017, igen behandle fast to gange om ugen. I den forbindelse har jeg indgået et samarbejde med Huong Le, som er fysioterapeut og har egen klinik i Gladsaxe, og hendes tilgang til behandling med det hele menneske i centrum, går fint i tråd med min egen tilgang. Derudover har hun også stor og mangeårig erfaring, med at rådgive og træningsvejlede klienter.
Eller som hun selv beskriver sig:
“Jeg er fysioterapeut, uddannet i 2006 med en kropsfænomenologisk tilgang til det hele menneske. Jeg ser, lytter til, tænker om, opfatter, oplever, mærker og møder et menneske som det hele menneske – sandsynligvis qua jeg er buddhist, mit generelle livssyn og mine interesser.

Mit møde med en klient starter altid med en analyse af kropsholdningen, både i stilstand og under bevægelse, hvilket betyder at jeg altid arbejder med udgangspunkt i ryggen, uanset om der er tale om skavanker, skader og smerter i arm, ben, hoved eller ryg – heraf navnet Rygklinik Gladsaxe.

Jeg arbejder med bindevævsbehandling, triggerpunktsbehandling, dyb tværmassage, ledmobilisering som behandlingsmetoder – og bruger bindevævstræning (fysio flow), stabilitets- og balancetræning (fysiopilates), åndedrætsøvelser (afspænding og meditation), styrke/udholdenhedstræning med træningselastik eller egen krop samt rådgivning omkring ergonomi og optimering af træningsprogrammer i styrketræningsmaskiner.

Er der tale om så mange smerter, at det gør ondt ved berøring, så anvender jeg forud for andre metoder akupunkturbehandling. Ydermere tilbyder jeg økologisk detox massage både til velvære såvel som til behandling og forebyggelse.

Alle klienter i min klinik bliver mødt med en humanistisk tilgang, og derfor samarbejder jeg udelukkende med dygtige og erfarne behandlere, trænere og undervisere som har samme tilgang, men andre behandlings- og træningsmetoder der kan komplementere mit fysioterapeutiske arbejde.”

Rygklinik Gladsaxes hjemmeside:  www.rygklinikgladsaxe.dk og Facebook side www.facebook.com/rygklinikgladsaxe

Huong  og jeg er i gang med at opbygge et samarbejde, som både Huong og jeg vil få gavn af – og ikke mindst vores klienter, kursister og elever. I første omgang vil jeg flytte enkelte af mine mindre workshops op i hendes klinik – endnu flere i 2017 – ligesom Huong vil tilbyde behandling og hendes workshop til jer i mit netværk, til en særlig intropris (minus 20%).

Åbent hus arrangementer:
Vi vil afholde en del åbent hus arrangementer – det første 11. oktober – hvor du udover at deltage i et mindre foredrag om et relevant emne, også vil få et særligt tilbud som kun  gælder til de fremmødte på aftenen, enten på træning, behandling, deltagelse på en kommende workshop, rabat på køb af træningsudstyr som elastikker, e.l.
Huong og jeg vil henover året, bestræbe os på, at få et godt sortiment af relevant og kvalitetsstærkt træningsudstyr,  vi kan tilbyde til vores klienter, så de ikke behøver skulle ud og købe det andre steder.
Vi er også i gang med planlægning af produktion af forskellige træningsvideoer, som skal tilbydes vores klienter. For år tilbage optog jeg mere end 50 styrketræningsøvelser med fri vægte og i maskiner – udført korrekt – som “blot”  trænger til redigering, så er det klart til publicering

Instruktør uddannelse i Taiji (Tai Chi)
Kan der skabes en instruktøruddannelse i Taiji? Som er seriøs? Det vil jeg mene – nu.
Men man vil naturligvis ikke blive “færdig uddannet” på tre år. Taiji er en livslang proces hvor der ikke eksisterer en øvre overligger. Men jeg kan godt garantere at det bliver et meget spændende indhold instruktøruddannelsen vil få, bestående af halvårlige blokke der alle sammen afsluttes med en test/eksamen.
Deltagerantallet vil blive begrænset, i det jeg ønsker at skabe en traditionel stemning af “mesterlære”, og at alle virkelig opnår færdigheder i det der undervises i.
Du vil komme til at høre meget mere om indholdet i løbet af efteråret i takt med det tager form.
Parallelt med instruktør uddannelsen lancerer jeg i februar 2017 mine to online-undervisningsprogrammer – et målrettet det engelsktalende marked i Taiji, og et målrettet det danske marked i Qi Gong.

Onlineundervisning:
Det er ca. 10 år siden jeg første gang fik ideen om at tilbyde undervisning online og nå ud til alle dem der ikke har mulighed for at modtage undervisning direkte, pga. de er bosat langt fra mig. Dengang var teknologien ikke til så meget andet end noget på skrift, og jeg ville gerne have så mange strenge at spille på som muligt, for at kunne tilbyde noget der kunne inddrage flest muligt sanser for at fremme forståelsen hos modtageren. Det sidste år har jeg tænkt meget på at tiden var rigtig nu, så det vil blive udviklet henover vinteren.
Samtidig har jeg flere og flere fra udlandet som har interesse i master Sam Tam’s system, men ikke adgang til det, og der vil gennem online-undervisningen skabes mulighed for at lære det fra scratch af, som min forståelse af det er i dag, efter at have været elev af ham i ca. 11 år. Undervisningen – både i Taiji og Qi Gong – vil komme til at bestå af en god blanding af ugentlige videoer med øvelser, byggende op fra bunden, skriftlige filer med forslag til fokusområder, teori, m.m. og mulighed for én til én undervisning via Skype, o.l.
Dem der bliver en del af instruktørforløbet, vil få adgang til Taijidelen free of charge.
Du kommer også her, til at høre meget mere i takt med udviklingen af forløbet skrider frem.

Upcoming workshops:
Workshop- og kursussiden er allerede godt i gang, og jeg har afholdt et par stykker her i august. Der vil komme en del flere til henover vinteren – bl.a. med afholdelse i Charlottehaven  – omhandlende kost og træning og meditative praksis,. I takt med datoer bliver konfirmeret, vil de blive slået op på hjemmesiden og fremgå af nyhedsbrevene. Nedenstående er en foreløbig oversigt med link til tilmelding.

4. september: Smertefri og gladere krop (Huong Le)
https://system.easypractice.net/event/workshop-med-ditte-huong-4-september-2016
11. september: Stok og push
https://billetto.dk/da/events/vifte-og-stokform-38ec64
1. oktober: Meditation – siddende, stående og gående
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-meditation-siddende-staende-og-gaende
8. oktober: Grounding og sensitivitet
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-grounding-og-sensitivitet
11. oktober: Åbent hus arrangement, Rygklinik Gladsaxe
12. Oktober: Tai Chi event – Charlottehaven
22. – 23. oktober: Workshop Rob Liberti
https://billetto.dk/da/workshop-rob-liberti
5. – 6. november:  Qi Gong uddannelse (lukket hold)
12. november: Vifte og pushhands
https://billetto.dk/da/events/vifte-og-stokform-cdbde7-515ef7
19. november: Kursus kropsholdning
http://www.denintelligentekrop.dk/kropsholdning-kursus-torben-bremann
20. november: Workshop mobilitets- og løsneøvelser
http://www.denintelligentekrop.dk/workshop-mobilitets-og-loesneoevelser
25. – 27. november: Workshop Taiji og Qi Gong (program kommer om en måneds tid)

 

August/september hilsner,

Torben