Kalender

 I løbet af året arrangerer og afholder vi adskillige workshops, kurser, foredrag og træningsforløb. I denne menu kan du se datoerne for skemalagte aktiviteter for vinter/forår 2017 og læse om indholdet for hver enkelt og/eller tilmelde dig ved at følge de respektive links.

Vinter/forår 2018:

Workshops vinter/forår 2018:

10. februar Standing Meditation og Yiquan
10. marts Mobilitets- og løsneøvelser
11. marts Sunde fødder
18. marts Stokform
20. maj Kropsbevidsthed og afspænding

 

Kurser vinter/forår 2018:

23. – 25. februar Weekend kursus Taiji og Qi Gong (program kommer snart)
5. – 6. maj 
Qi Gong uddannelse – basis weekend for begge linjer 
26. – 27. maj
 Tuina – basis grundmodul – teori og fire greb
9. – 10. juni Qi Gong – yang del
23. – 24. juni Qi Gong – yin del
30. juni – 8. juli Sommerlejr

 

Nye datoer kommer snart på:

Kursus Taiji/Qi Gong for sundhedsprofessionelle

Tai Chi instruktør/intensive

Workshop Sam Tam Tai Chi Vifteform

Workshop Bækken, lænd og hofte – særligt fokus på iliopsoas

Workshop Skulder og skulderbælte

Kursus Kropsholdning 2
Kursus anatomi i praksis – din dynamiske krop (ryg, bækken, balder, ben, fødder)
Kursus anatomi i praksis – din dynamiske krop (ryg, mave, nakke/hals/hoved, arme, fingre)

Massagekursus/Uddannelse Klassisk massage

Særligt om workshops og kurser i skulderbælte, meditation, fødder, åndedræt og kropsholdning:

Skulderbælte
Skulderbæltet og skulder leddene består af seks knogler: De to kraveben, de to skulderblade og de to overarmsknogler samt derudover brystbenet som forbinder området til brystkassen. Hver gang vi bevæger vores arme eller skulderområdet, foregår det i et kompliceret sammenspil mellem led forbindelserne og musklerne. Og enhver ubalance i én struktur et sted – påvirker strukturerne alle steder.

Et eksempel kan være den ofte forkortede pectoralis minor (den lille brystmuskel), som vil trække skulderen fremad og derved hæmme en fri bevægelse af skulderleddet, skabe forøgelse af rundingen i den øverste del af ryggen, begrænse åndedrættet m.m.

På denne workshop vil du få en forståelse for hvordan strukturerne mest hensigtsmæssigt bør arbejde sammen i hele skulderbæltet – og desværre ofte ikke gør det . Og du vil blive præsenteret for, og komme til at arbejde med, en masse øvelser til at rette op på ubalancer, skævheder og fejlfunktioner.
Workshoppen starter med en kort gennemgang af anatomien i skulderbæltet.

Meditation
Lær enkle redskaber til at meditere siddende, stående eller gående. Og få med det samme større ro, overblik og tilstedeværelse i dit liv. Vi lever alt for meget i hovedet og har brug for at komme ned i kroppen – og ikke mindst integrere sind og krop. På denne workshop vil du blive præsenteret for og guidet i, nogle enkelte lette meditationsøvelser, du bagefter kan integrere i din hverdag. Fra siddende over stående til gående meditation.

Levende fødder
Vores fødder bærer al vores vægt, og vi  negligerer dem ofte fuldstændig i dagligdagen og gemmer dem væk i vores sko. Fødderne påvirker hele resten af skelettet, og mange problemer i knæ, hofter og ryg, har sin rod i fødderne. På denne workshop vil du får et godt indblik i hvordan dine fødder er bygget op ved først at gennemgå anatomien i foden og så følge op med en masse øvelser

Åndedrættet
Åndedrættet er vores vigtigste kilde til energi og afgiftning af kroppen. Hvordan vi trækker vejret er alt afgørende for hvordan vi fungerer og har det. Efter et lille teoretisk oplæg, vil vi arbejde med en masse øvelser til at sætte åndedrættet mere frit.

Kursus kropsholdning

Kunne du tænke dig at være i stand til

  • at tilrettelægge målrettede trænings- og øvelsesprogrammer baseret på en anatomisk analyse af kropsholdningen?
  • at lære hvordan du effektivt skelner mellem for korte og for lange muskler
  • – og at designer et trænings- og øvelsesprogram på baggrund af det?

Målgruppe:

Kurset er primært rettet mod dig, der arbejder professionelt med træning eller behandling. Kurset henvender sig til alle behandlere, fx fysioterapeuter, psykomotoriske terapeuter, andre faggrupper indenfor sundhed og bevægelse samt personlige trænere og/eller undervisere indenfor fx Yoga, Pilates og andre bevægelsesformer.
Efter kurset vil øvelserne og den tilegnede viden, fint kunne bruges og integreres indenfor den enkelte kursists arbejdsområder. Lige fra individuel træningsterapi, over øvelsesvejledning af klienter i behandling, til holdundervisning.